De landen
Los Angeles

Los Angeles is een grote, uitgestrekte metropool aan de westkust van de Verenigde Staten. De officiŽle naam was "El Pueblo de Nuestra SeŮora Reina de los Ńngeles de la Porciuncula", en staat voor "Stad van Onze Vrouwe Koningin van de Engelen van het Kleine Deel". Deze naam was door de Spanjaarden ingevoerd.


De huidige naam wordt vaak afgekort tot "L.A."; de bijnaam van de stad is City of Angels. Los Angeles is de grootste stad in CaliforniŽ, en de op een na grootste stad in de Verenigde Staten, met een inwoneraantal van bijna 4 miljoen (2005).

De stad heeft een zacht en zonnig klimaat, zelfs in de winter. Het is er het gehele jaar ongeveer 21 graden. In Los Angeles komen de temperaturen zelden onder de 15 graden. In de zomer kan het heel heet worden met temperaturen tot ver boven de 40 graden. De gemiddelde temperatuur in de zomer bedraagt ongeveer 30 graden. In de zomer van 2006 werd in LA County de recordtemperatuur gemeten van 48,3 graden Celcius.